De term ‘Win-Bang’ wordt in het oude boek van het Zoroastrisme (Avesta) gebruikt om het geluid van nobele instrumenten (bv. de tanbour) aan te duiden. De composities en bezettingen die het Win-Bang Ensemble gebruikt zijn uniek. De composities hebben wortels in de tanbour maqammuziek en worden als Iraanse soefi-muziek of Iraanse mystieke muziek omschreven. Naast deze composities is improvisatie een van de sterke een aantrekkelijke punten van dit ensemble. Hoewel de muziek die Win-Bang uitvoert dus geworteld is in een diepe en oude cultuur, klinkt deze toch nieuw en modern.
Masoud Arzanlou (°1979, Teheran) begon op tienjarige leeftijd soefi- en traditionele muziek te spelen. Hij volgde les bij beroemde meesters als Ustad Seyed Khalil Alinejad, aan wiens zijde hij ook speelde in het BabaTaher Ensemble. Naast zijn professionele activiteit als tanbourspeler speelt hij ook tar en setar op een hoog niveau. Masouds laatste solo-album "Serenity To Empyrean" ontving zeer positieve recensies en werd een revolutie in het tanbourspel genoemd, ook omwille van de nieuwe stemming die hij voor zijn instrument gebruikte.
Pasha Karami (°1979, Shiraz) werd op 14-jarige leeftijd aangenomen als leerling van Navid Afghah, de grote meester van de tombak. In 2002 won Pasha de eerste prijs onder de jonge tombakspelers op het Muziekfestival van Shiraz. Zijn speelstijl is uniek en zijn solo-optredens hebben de harten van vele luisteraars veroverd. Als begeleider heeft Pasha opgetreden aan de zijde van een aantal gevierde Iraanse musici zoals Salar Aghili en gerenommeerde internationale muzikanten zoals Hossam Ramzy en Ustad Dolatmand Kholf.
Samer Habibi (°1974, Teheran) studeerde aan het Conservatorium van Teheran en volgde les bij een paar meester-kamanchespelers zoals Kamran Daaroghe en Ali Akbar Shekarchi. Samer wordt beschouwd als een van de beste kamanchespelers van Iran en staat ook bekend om zijn nieuwe ontwerpen van het instrument. Hij trad op met legendarische Iraanse muzikanten als Ustad Shahram Nazeri, Ustad Mohammad Reza Darvishi en Homayoon Shajarian.
Discografie:
De CD “Ayeneh dar Ayeneh” opgenomen in 2009 werd met succes onthaald. Ayeneh-dar-Ayeneh betekent spiegel-in-spiegel, een uitdrukking uit het Erfan-geloof (Perzische mystiek) waarin een ziel en de mystieke liefde elkaars beeld worden. In deze CD werd poëzie van de oude Iraanse dichter Rumi en Hafez op muziek gezet.
Contact the organizer for latest event info. Kodoom.com is not responsible for any changes made in the above information. Report or Flag this event